Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Opiekana ryba z zalewie pomidorowo-octowej

Składniki

 

  • 1 kg filetów z mintaja ( lub innej ryby wg uznania )
  • bulka tarta
  • mąka
  • jajka
  • oliwa
  • ok 300 ml soku pomidorowego
  • 1/2 szklanki wody
  • czerwona papryka świeża lub konserwowa
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • 3-4 łyżki octu
  • duża cebula
  • listek laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • pieprz i sol
  • odrobina cukru
     

Etapy przygotowania
Rybę pokroić na mniejsze kawałki ( najlepsze do tej potrawy są te najgrubsze części filetu ) solimy, pieprzymy i panierujemy w mace, jajku i bułce – smażymy na zloty kolor na oleju, oliwie lub czym kto woli. Paprykę kroimy w paseczki, cebule w pół krążki, ogórki  w plasterki. Sok pomidorowy wraz z woda wlewamy do garnuszka i wrzucamy tam cebule,
paprykę ( jeśli używamy konserwowej to nie trzeba jej dodawać do soku bo jest ona wystarczająco miękka ) oraz ziele angielskie i liść laurowy – gotujemy ok 10 minut po czym dolewamy ocet i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem – ile wg uznania, w zależności od tego czy lubimy bardziej kwaśne czy nie.
 
Usmażoną rybę układamy w pojemniku warstwami zalewając każdą z nich częścią gorącej jeszcze „mikstury” i okładając plasterkami ogórka. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki – najlepsza jest na drugi dzien.
 
 Taka ilość „sosu” prawie całkowicie została wchłonięta przez rybę ale można zwiększyć proporcje by ryba „miała  w czym pływać”.

 

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Goplana

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *