Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto orzechowe z bananami

Biszkopt orzechowy:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 15 dag mielonych orzechów włoskich
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:

  • banany
  • 0,5 litra śmietanki tortowej
  • galaretka pomarańczowa
  • woda

    Polewa:

  • 1/3 kostki margaryny
  • 1 łyżka wody
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 4 łyżki cukru
     
    Etapy przygotowania
    Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem szczypty soli, gdy piana będzie gotowa dodajemy stopniowo cukier i ubijamy. Orzechy mieszamy z mąka, proszkiem do pieczenia i żółtkami – do tego powoli dodajemy piane i delikatnie mieszamy.
     Gotową masę wylewamy do formy wcześniej nasmarowanej tłuszczem i wysypanej np bulką tarta. Pieczemy ok 30 minut w temp  180 stopni.
     
    Ostudzony biszkopt dzielimy na 2 części. Galaretkę rozpuszczamy w ok szklance gorącej wody i studzimy. Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy letnia galaretkę i dokładnie mieszamy. Na biszkopcie układamy świeżo pokrojone plasterki bananów i zalewamy zaraz masa śmietanową. Przykrywamy druga polowa biszkoptu i schładzamy w lodowce. Po ok godzinie można juz polać je polewa – wystarczy składniki do niej roztopić w małym garnuszku dokładnie mieszając by sie nie przypaliła i by cukier sie rozpuścił. Dekorujemy wg uznania.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Goplana

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *