Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Opieczone na chrupiąco carpaccio

Składniki:


• sól, świeżo mielony pieprz
• kopiasta łyżka potłuczonych ziaren kolendry ,
• spora garść rozmarynu posiekana,
• szczypta suszonego oregano,
• ok. 1,5 kg filetów wołowych (polendwicy),
• garść obranego i posiekanego imbiru
• 2-3 czerwone lub zielone chilli drobno posiekane,
• spora garść drobno posiekanych rzodkiewek,
• pęczek natki kolendry posiekany,
• sezamowa oliwa,
• sos sojowy do smaku,
• sok z 2 limonek

Wykonanie:
Potłuc ziarna kolendry w moździerzu, dodać posiekany rozmaryn, sól, pieprz i oregano, wymieszać, zamiast tego można zmiksować. Wysypać na stolnice, otoczyć w tym (dociskając) filety wołowe, pokrywają całkowicie powierzchnie. Na bardzo gorącej, grubej patelni lub na barbecue obsmażyć filety w ciągu 5 min. na brązowo i chrupiąco, obustronnie.
Zdjąć z patelni, zostawić na 5 min. Wówczas kroić mięso w płatki tak cienko, jak się tylko da i ułożyć na dużym talerzu. Posypać po wierzchu siekanym imbirem i chilli, rzodkiewką i kolendra. Pokropić sezamową oliwą, sosem soja i sokiem z limonki.
6 porcji, przygotowanie łącznie 25 min.

U w a g a: Mięso tak opieczone po wierzchu jest w zasadzie w środku surowe, na tym polega carpaccio. W orientalnej kuchni podają surowe carpaccio pocięte w cieniutkie płatki,jak papier, obok miski z wrzącą zupą, do której się je wrzuca .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *