Składniki:
- 4 jajka
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 1 pomidor
- 1 zielona papryka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Tuńczyka osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Pomidora i paprykę sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać pomidora i paprykę, smażyć kilka minut mieszając, schłodzić, wymieszać z tuńczykiem, natką pietruszki i przyprawami. Jajka wybić do miski, przyprawić, dokładnie wymieszać. Na patelni z powłoką teflonową rozgrzać masło, wlać jajka, smażyć aż dostatecznie się zetną. Na tak przygotowany omlet nałożyć farsz, złożyć omlet na połowę, jeszcze chwilę podgrzewać i podawać.