Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki marynowane na ostro

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
  • 3 cebule
  • 2 łyżki soli
  • 2 łyżki pieprzu
  • 2 łyżki słodkiej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki gorczycy
  • 2 łyżeczki curry
  • koper
  • 1,5 szkl. octu
  • 1,5 szkl. cukru

Sposób wykonania:

  1. Ogórki pokroi w plastry a cebulę w krążki oprószyć solą i odstawić do puszczenia soku, wówczas go odcedzić a ogórki i cebulę doprawić do smaku.
    Następnie ocet razem z cukrem doprowadzić do wrzenia i odstawić do ostygnięcia, wówczas zalać nią ogórki i cebulę.
    Całość wymieszać i przełożyć do słoików.
    Pasteryzować około 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *