Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z orzechami

Składniki:

  • 12 naleśników
  • 100 ml śmietanki 30 %
  • 300  łuskanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 4 łyżki cukru
  • 200 ml śmietanki 18%
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 ml brandy

    Sposób wykonania:
    Skórkę posiekać a orzechy zemleć po czym wrzucić je do śmietanki dodać jeszcze cukier i całość zagotować.
    Gdy masa zgęstnieje dodać startą na tarce czekoladę oraz brandy.
     Całość wymieszać i nadal gotować do zgęstnienia.
    Powstałą masą posmarować naleśniki, które zwinąć w rulony.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *