Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mus z szynki

Składniki:
• 0,5 kg szynki gotowanej
• 4 – 5 małych cebul
• 10 dag masła
• kolendra
• żelatyna

Sposób przyrządzenia:
Szynkę bez tłuszczu posiekać razem z małymi cebulkami. Następnie utrzeć w makutrze i przefasować przez sito.Włożyć do żaroodpornego naczynia, dołożyć świeże masło, wsypać do smaku tłuczonej kolendry i co najmniej pół godziny trzymać na płytce niezbyt gorącej, ale i nie za zimnej, tak żeby masa nabrała jednolitej gęstości.
Ugotować wywar z nóżek i podróbek kurzych, rozpuścić w nim namoczoną poprzednio białą żelatynę (na pół litra płynu wziąć 15 g żelatyny) i wylać porcelanową głęboką salaterkę tą galaretą, tak aby była cała nią polana. Gdy zacznie zastygać, włożyć w środek masę z szynki. Zastudzić dobrze i wyjąć na okrągły półmisek, ubierając różnymi grzybkami, rydzami, małymi wycinanymi kartofelkami itp. Można nawet gotowanymi na twardo jajami pokrajanymi w plasterki. Potrawę tę podaje się po sztuce mięsa, bez żadnych innych dodatków, jak ocet i oliwa, które popsułyby delikatny smak tego musu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *