Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mufinki z malinami lub jeżynami

Składniki:
Ciasto:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 10 dkg schłodzonego masła
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka śmietany 36%
  • 3 łyżki cukru (najlepiej puder)

Nadzienie:

  • 0,5 kg malin lub jeżyn
  • 250 ml słodkiej śmietanki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka budyniu waniliowego
  • 2 żółtka


Sposób przyrządzenia: 

Z mąki ,  masła oraz pozostałych składników szybko zagnieść kruche ciasto. Uformować kulę i owinąć folią albuminową. Przez 30 minut chłodzić w lodówce.
Żółtka rozmieszać z cukrem, śmietankę mocno podgrzać i wymieszać z żółtkami. Chwilę razem podgrzewać. Dodać cukier waniliowy, budyń i płatki migdałowe.
Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać kółka wielkości foremek. Foremki wykleić ciastem. Nakłuć w kliku miejscach. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 7 minut. Na podpieczone foremki wlewać masę śmietankową i ponownie wstawić do piekarnika. Gdy masa już zastyga, wkładać owoce, a następnie piec przez 2-3 minuty. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Przepis nadesłany na konkurs  Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta Beata Borkowska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *