Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Morele marynowane – 2

Skład:

  • 2 kg. Morel
  • 2,5 szklanki cukru
  • 1/2 l. octu 6 %
  • laska wanilii
  • kieliszek rumu

 

 

 

Sposób wykonania:
Morele sparzyć i obrać ze skórki, przekroić, wyjąc pestki. Morele zasypać
cukrem w misce. Zagotować ocet i 1/2 l. wody + wanilie (przecięta wzdłuż).
Trochę przestudzić, wlać rum. Nakładać do słoików morele z cukrem, albo same
morele i wsypać cukier dopiero do słoików, zalać zalewa i podzielić wanilie
z zalewy na kawałki, aby włożyć do każdego słoika. Zamknąć i pasteryzować w
garnku na warstwie papieru i przedzielone papierem, aby się nie stykały.
Letniej wody nalać do 3/4 wys., słoików i pasteryzować na malutkim ogniu 25
min od momentu zawrzenia. Do mięsa na zimno i wędlin.
Rada na temat pestek: patrz przepis "konfitury z moreli".

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *