Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mix warzyw z grilla

Składniki:

    • 2 małe cukinie
    • 3 czerwone papryki
    • 2 zielone papryki
    • 1 podzielony na różyczki brokuł
    • 1 główka czosnku
    • 2 cebule
    • 1 ostra papryka
    • 15 małych pieczarek lub grzybów leśnych
    • 5 łyżek oliwy z oliwek
    • sok pomarańczowy
    • sos sojowy
    • ulubione przyprawy


    Sposób przyrządzenia:
    Warzywa podzielić wg upodobań. Ja kroję je w grube plastry, małe pieczarki grilluję w całości. Wszystkie składniki umieszczamy w płytkim naczyniu żaroodpornym, dodajemy oliwę, sok, przyprawy. Naczynie układamy na ruszcie grilla i podgrzewamy mieszając przez około 60 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *