Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Miseczki z mortadeli z jajkiem

Składniki:

    • 8 plastrów mortadeli szerokości  około 1,5 cm
    • 8 jajek
    • 2 łyżki margaryny
    • 8 liści sałaty lodowej
    • pęczek  szczypiorku
    • sól, pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Plastry mortadeli  obrane ze skórki, położyć na rozgrzanym tłuszczu, gdy po podsmażeniu brzegi mortadeli się podniosą do góry, utworzą się miseczki, do każdej wbić po jajku, doprawić solą i pieprzem do smaku, posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Ułożyć  miseczki w piekarniku, gdy jaja się zetną, przełożyć miseczki na umyte, osączone liście sałaty. Podawać z pieczywem i ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *