Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Minestrone

Skład:

  • 250 g marchewki
  • 250 g brukwi
  • 150 g słoniny
  • 1/8 główki włoskiej kapusty
  • 250 g pomidorów
  • 2 cebule
  • 2 pory
  • 3 ząbki czosnku
  • mięso z drobiu
  • 150 g makaronu
  • 3 ziemniaki
  • 1/2 l rosołu
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie jarzyny, z wyjątkiem pomidorów, pokrojone w drobne paseczki poddusić na oliwie i zalać bulionem. Po zagotowaniu dodać pokrojone mięso drobiowe i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20 minut. Dodać drobny makaron i przyprawy. Gotować na dużym ogniu 10 minut, potem dodać czosnek, posiekaną natkę, pokrojoną w kostkę i lekko przyrumienioną słoninę. Ugotowana zupa powinna być zawiesista.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *