Skład:
- 250 g marchewki
- 250 g brukwi
- 150 g słoniny
- 1/8 główki włoskiej kapusty
- 250 g pomidorów
- 2 cebule
- 2 pory
- 3 ząbki czosnku
- mięso z drobiu
- 150 g makaronu
- 3 ziemniaki
- 1/2 l rosołu
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie jarzyny, z wyjątkiem pomidorów, pokrojone w drobne paseczki poddusić na oliwie i zalać bulionem. Po zagotowaniu dodać pokrojone mięso drobiowe i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować przez 20 minut. Dodać drobny makaron i przyprawy. Gotować na dużym ogniu 10 minut, potem dodać czosnek, posiekaną natkę, pokrojoną w kostkę i lekko przyrumienioną słoninę. Ugotowana zupa powinna być zawiesista.