Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Meksykańskie placuszki kukurydziane

Składniki:

  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki kukurydzianej
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • pieprz czarny i pieprz kajeński do smaku
  • 4 skłócone jajka
  • 1 łyżeczka wody
  • 3 młode cebulki posiekane razem ze szczypiorem
  • 1/3 szklanki zgniecionych ziaren kukurydzy (ja zamrażam i rozgniatam)
  • 3 łyżeczki rozpuszczonego masła

Guacamola:

  • awokado
  • 1 cebula
  • 1 mały pomidor
  • 1 papryczka chili
  • ząbek czosnku
  • sok z połowy cytryny
  • pół pęczka natki pietruszki lub kolendry
  • sól, biały pieprz

Sposób przyrządzenia:
Przygotować guacamolę. W dużej misce wymieszać mąki, proszek do pieczenia, sól i pieprze. W drugiej miseczce wymieszać jajka, rozgniecione ziarna kukurydzy, posiekane cebulki i wodę. Przelać do dużej miski, dodać rozpuszczone masło, dokładnie wymieszać, schłodzić.
Grubą patelnię żeliwną, lub patelnię z teflonem posmarować cienko olejem i używając chochelki nalewać przygotowane ciasto w takiej ilości aby placuszki miały średnice około 5 cm. Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać z domową guacamolą, pomidorami i śmietaną.
Zimne placuszki można ponownie podgrzewać w mikrofali lub piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *