Składniki:
- 1 gotowy sos chilli
- puszka fasoli
- 30 dag. mięsa mielonego z łopatki
- puszka kukurydzy z czerwoną fasolą
- czerwona papryka pokrojona w kostkę
- cebula pokrojona w kostkę
- łyżeczka przecieru pomidorowego
- puszka krojonych pomidorów bez skórki
- szklanka bulionu
- zgnieciony ząbek czosnku
- liść laurowy
- bazylia
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Mięso usmażyć z cebulą i czosnkiem, aż będzie sypkie. Podlać bulionem. Dodać pomidory,fasolę, przecier, paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i sos chilli. Mieszając dusić 15 minut. Dodać kukurydzę z fasolą i gotować 10 minut. Podawać z pieczywem.
Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę