Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Meksykański sos chilli

Składniki:

 

  • 1 gotowy sos chilli
  • puszka fasoli
  • 30 dag. mięsa mielonego z łopatki
  • puszka kukurydzy z czerwoną fasolą
  • czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • cebula pokrojona w kostkę
  • łyżeczka przecieru pomidorowego
  • puszka krojonych pomidorów bez skórki
  • szklanka bulionu
  • zgnieciony ząbek czosnku
  • liść laurowy
  • bazylia
  • sól
  • pieprz

 

 

Przygotowanie:
Mięso usmażyć z cebulą i czosnkiem, aż będzie sypkie. Podlać bulionem. Dodać pomidory,fasolę, przecier, paprykę, pieprz, bazylię, liść laurowy i sos chilli. Mieszając dusić 15 minut. Dodać kukurydzę z fasolą i gotować 10 minut. Podawać z pieczywem.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *