Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Spaghetti z małżami Marzeny

Składniki:

 

  • 35dag. makaronu spaghetti
  • 30 dag. małych małż
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 300 ml. przecieru pomidorowego
  • posiekana natka
  • sól
  • pieprz

 

 

Przygotowanie:
Ugotować makaron w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić. W międzyczasie usmażyć posiekaną cebulę i czosnek na oliwie 3 min., mieszając. Dodać przecier pomidorowy, małże i odrobinę soli oraz pieprzu. Dusić 5 min. na wolnym ogniu. Dodać makaron i dokładnie wymieszać. Posypać natką i podawać.

Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *