Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mazurek-tarta z konfiturą różaną

Składniki:

  • ciasto tarte w ilości potrzebnej do wypełnienia brytfanki
  • 1 szkl. konfitury z róży
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • ¾ szkl. rodzynek
  • ¾ szkl. orzechów laskowych
  • różyczki z marcepana
  • tłuszcz do formy

    Sposób wykonania:

    Ciasto ułożyć w formie wysmarowanej tłuszczem.
    Następnie 1 tabliczkę pokruszonej czekolady wymieszać z konfitura i rozsmarować ją na cieście.
    Na konfiturze posypać posiekane orzechy razem z rodzynkami.
    Całość posypać druga czekoladą startą na tarce.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 40 minut.
    Przed podaniem udekorować różyczkami marcepanowymi.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *