Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maślane gofry

Składniki:

 

  • masło 25 dag
  • cukier 10 dag
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • jajka 6 sztuk
  • sól
  • mąka 50 dag
  • proszek do pieczenia 1/2 opakowania
  • śmietana 1 szklanka
  • mleko 1 szklanka
  • bita śmietana
  • owoce

    Sposób przyrządzenia:
    Masło należy ogrzać do temperatury pokojowej, a następnie zmiksować je z
    biały cukrem, cukrem waniliowym oraz solą. Dodawać do masła po kolei
    całe jajka, po czym wszystko dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie
    dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i stopniowo dolewać mleko oraz
    śmietanę. Gofrownicę proszę bardzo dobrze wysmarować tłuszczem, nagrzać
    ją i piec na niej przygotowane gofry. Na ciepłe gofry należy nakładać
    bitą śmietanę i owoce.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *