Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowane jajka

Składniki:

    • 12 obranych ugotowanych na twardo jaj
    • 1 cebula

    Marynata:

    • 2 łyżeczki musztardy
    • 2 szklanki octu winnego jabłkowego
    • ½ szklanki wody
    • 1 łyżeczka soli
    • 1 łyżeczka musztardy w proszku
    • 6 ząbków czosnku
    • papryczka chili, kolendra, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz ziarnisty – wg uznania

    Sposób przyrządzenia:
    W rondlu wymieszać wszystkie składniki marynaty, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować przez około 10 minut, schłodzić. W kamiennej misie ułożyć jajka, zalać zalewą, odstawić na minimum 12 godzin. Podawać na stół wraz z zalewą w misie w której się marynowały. Polecam, pychota.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *