Składniki:
- 2 cienkie spody biszkoptowe
- likier wiśniowy do nasączenia biszkoptu
Masa:
- 45 dag sera
- 6 łyżek cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki rumu lub likieru pomarańczowego
- 5 dag drobno pokrojonej gorzkiej czekolady
- 15 dag drobno pokrojonych kandyzowanych owoców
Wierzch:
- 20 dag masy marcepanowej lub lukier utarty z 10 dag cukru pudru i 2-3 łyżek wody
Sposób przyrządzania:
Przygotuj masę: ser utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, wymieszaj z alkoholem, czekoladą i owocami. Wokół jednego biszkoptu zapnij brzeg tortownicy. Nasącz alkoholem, posmaruj masą. Drugi biszkopt również nasącz alkoholem, przykryj masę. Wstaw na 4-5 godzin do lodówki (najlepiej na noc). Ciasto wyjmij z tortownicy, polukruj lub przykryj płaszczykiem z rozwałkowanego marcepana. Udekoruj według uznania.