Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze śmietaną z serem

Składniki:

  • 200 g makronu
  • 2-3 żółtka
  • ¾ szkl. śmietany
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 1 ½ łyżki masła
  • tarta bułka 
  • sól

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu po czym makaron odcedzić i przełożyć do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Następnie dodać śmietankę, żółtka oaz starty ser.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika.
    Przed podaniem można posypać bułka tartą.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *