Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany ze szpinakiem Iwony

Składniki:

  • 30 dkg świeżego szpinaku
  • 30 dkg makaronu spaghetti
  • ½ kg białej surowej kiełbasy
  • 3 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • ½ szklanki przetartych pomidorów
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 15 dkg ostrego żółtego sera
     


Sposób przyrządzenia:
Szpinak umyć, osączyć na sicie, przebrać i zblanszować w małej ilości wrzącej wody, odcedzić. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Kiełbasę wycisnąć z osłonek i rozdrobnić. Na rozgrzanym oleju zeszklić obraną i posiekaną cebulę, dodać kiełbasę i smażyć, aż mięso zmieni kolor, dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i smażyć około 2 minuty , dolewać stopniowo mleko i jeszcze gotować 5 minut na małym ogniu ,beszamel doprawić do smaku solą i pieprzem. Szpinak wymieszać z makaronem, połowę rozłożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, przykryć sosem pomidorowym i wyłożyć resztę makaronu i zalać beszamelem, posypać startym żółtym serem, piec około 25-30 minut.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *