Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z musem jabłkowym

 

Składniki:

  • 40 dag makaronu rurek
  • 60 dag musu jabłkowego
  • 1/4 szkl. cukru
  • 15 dag orzechów włoskich
  • wanilia
  • 2 jajka
  • łyżka masła
  • szklanka jogurtu naturalnego

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować na półtwardo.
    Wówczas go odcedzić i układać na przemian warstwami razem z musem jabłkowym w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
    Następnie do jajek dodać jogurt, cukier, wanilię oraz posiekane orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Powstały sos wylać na wierzch zapiekanki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 30 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *