Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z czerwonych papryczek chili

 

Składniki:

  •  4-5 suszonych czerwonych papryczek chili
  •  2 duże ząbki czosnku
  •  1/3 szklanki octu ryżowego
  •  1/4 szklanki cukru
  •  szczypta soli
  • 1/4 szklanki wrzątku

Sposób wykonania:

  1. Papryczki namoczyć na początku w gorącej wodzie po czym je odcedzić i drobno posiekać.
    Następnie przełożyć ją do moździerza, dodać czosnek oraz cukier.
    Całość dokładnie utrzeć na gładką pastę.
    Wówczas przełożyć ją do rondelka.
    Dodać ocet ryżowy oraz wlać ¼ szklanki wrzątku.
    Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.
    Doprawić do smaku solą i trzymać na ogniu około 3 minut.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *