Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pomidorem i czosnkiem

 

Składniki:

  • 3-4 pomidory
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej lub oliwa z oliwek do smażenia
  • makaron

Sposób przyrządzenia:
Na rozgrzanym oleju (oliwie z oliwek) podsmażyć przez chwilę wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku, następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory. Smażyć razem przez chwilę. Po chwili pomidory wypuszczą sok i wtedy należy potrawę poddusić przez chwilę. Pomidory z czosnkiem dodać do ugotowanego i odcedzonego makaronu.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Joanna Gach

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *