Składniki:
• 25-20 dag makaronu
• 35 dag kwaszonej kapusty
• 15 dag pieczarek
• 2 jajka
• 1 cebula
• starty żółty ser
• smalec
• sól
• bułka tarta
• pieprz
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kapustę ugotować z mała ilością tłuszczu, odparować, odcedzić i posiekać. Cebulę i pieczarki pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim cebulę i pieczarki, dodać kapustę i zasmażyć. Przyprawić solą i pieprzem. Zestawić z ognia. Dodać jajko i makaron, wszystko razem wymieszać. Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Przełożyć masę, posypać żółtym serem i zapiec.
Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)