Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ryżowy i sojowy.

 

Makaron ryżowy wstążka (Rice Sticks)

 

 

 

Delikatny makaron w trzech szerokościach. Używany jako dodatek do zup, mięs oraz wszelkich sałatek. Węższy zwykle stosowany jest do zup, a szerszy do potraw smażonych.

 

 

 

Sposób użycia: gotować 6 – 8 minut, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa, woda.

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

 

 

 

Makaron ryżowy nitka (Vermicelli) (Rice Vermicelli)

 

 

 

Klasyczne Vermicelli w postaci wyjątkowo cienkich, półprzezroczystych nitek. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma, które są tradycyjnym składnikiem chińskiej sałatki z kurczaka. Używany do zup, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.

 

 

 

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 2 – 3 min, odsączyć,a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa, woda

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

 

 

 

Makaron nitka z ryżu brązowego (Vermicelli) (Brown Rice Vermicelli)

 

 

 

Klasyczne Vermicelli w postaci cienkich, brązowych nitek. Wyprodukowany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z oczyszczonego ryżu białego są bezpowrotnie tracone.

 

 

 

Używany do zup, smażonych dań mięsnych oraz wszelkich sałatek.

 

 

 

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 5 – 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału, woda

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

 

 

 

Makaron ryżowy kolanka, muszelki (Rice Noodles)

 

 

 

Makaron ryżowy produkowany w dwóch klasycznych kształtach, zachowujący wszystkie zalety ryżu. Używany podobnie do innych makaronów.

 

 

 

Sposób użycia: Wrzucać powoli do gotującej i lekko osolonej wody, gotować do miękkości na słabym ogniu, zahartować.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu.

 

 

 

Makaron sojowy Vermicelli (Bean Thread Vermicelli, Cellophane Noodles)

 

 

 

Cienkie, przezroczyste nitki. Ze względu na skład nie jest w rzeczywistości tradycyjnym makaronem: w kuchni chińskiej traktowany jako warzywo. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.

 

 

 

Sposób użycia: Namoczyć 5 minut w gorącej wodzie przed dodaniem do gotowanej potrawy.

 

 

 

Skład: zielona soja

 

 

 

Produkt nie zawiera soi modyfikowanej genetycznie.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *