Makaron ryżowy wstążka (Rice Sticks)
Delikatny makaron w trzech szerokościach. Używany jako dodatek do zup, mięs oraz wszelkich sałatek. Węższy zwykle stosowany jest do zup, a szerszy do potraw smażonych.
Sposób użycia: gotować 6 – 8 minut, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób.
Skład: mąka ryżowa, woda.
Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.
Makaron ryżowy nitka (Vermicelli) (Rice Vermicelli)
Klasyczne Vermicelli w postaci wyjątkowo cienkich, półprzezroczystych nitek. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma, które są tradycyjnym składnikiem chińskiej sałatki z kurczaka. Używany do zup, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.
Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 2 – 3 min, odsączyć,a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.
Skład: mąka ryżowa, woda
Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.
Makaron nitka z ryżu brązowego (Vermicelli) (Brown Rice Vermicelli)
Klasyczne Vermicelli w postaci cienkich, brązowych nitek. Wyprodukowany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z oczyszczonego ryżu białego są bezpowrotnie tracone.
Używany do zup, smażonych dań mięsnych oraz wszelkich sałatek.
Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 5 – 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.
Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału, woda
Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.
Makaron ryżowy kolanka, muszelki (Rice Noodles)
Makaron ryżowy produkowany w dwóch klasycznych kształtach, zachowujący wszystkie zalety ryżu. Używany podobnie do innych makaronów.
Sposób użycia: Wrzucać powoli do gotującej i lekko osolonej wody, gotować do miękkości na słabym ogniu, zahartować.
Skład: mąka ryżowa
Nie zawiera cholesterolu.
Makaron sojowy Vermicelli (Bean Thread Vermicelli, Cellophane Noodles)
Cienkie, przezroczyste nitki. Ze względu na skład nie jest w rzeczywistości tradycyjnym makaronem: w kuchni chińskiej traktowany jako warzywo. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.
Sposób użycia: Namoczyć 5 minut w gorącej wodzie przed dodaniem do gotowanej potrawy.
Skład: zielona soja
Produkt nie zawiera soi modyfikowanej genetycznie.