Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron rotini z kurczakiem i zielonym groszkiem

Składniki:

  • 25 – 30 dkg makaronu ronini (spirale, świderki)
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • ½ szklanki groszku konserwowanego
  • 10 dkg listków szpinaku
  • 1 duży filet z kurczaka lub resztki z pieczonego kurczaka
  • ½ szklanki tartego sera mozzarella
  • oliwa
  • sól, pieprz czarny mielony
  • pieprz kajeński


Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzi ć, trzymać w cieple. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojone w kostkę mięso, a gdy ono się przyrumieni dodać czosnek, zielony groszek i listki szpinaku. Smażyć kilka minut mieszając. Dodać makaron, dokładnie wymieszać, przyprawić solą i czarnym pieprzem. Nakładać na talerze, posypać tartym serem i oprószyć pieprzem kajeńskim.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *