Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron pene z mięsem mielonym i sosem węgierskim z pieczarkami

 Składniki

  • opakowanie makaronu pene
  • ok pół kilograma mięsa mielonego
  • 20 dag pieczarek
  • duża cebula
  • puszka kukurydzy
  • świeża czerwona papryka
  • puszka pomidorów
  • olej

    Sposób wykonania:
    Pieczarki i cebule pokroić podsmażyć przez chwile na odrobinie oleju po czym dodać mięso mielone, ciągle mieszając  by mięso sie nie "zbiło" w kule. Wstawiamy wodę ( można wrzucić kostkę rosołową lub kostkę z oliwą i ziołami Knorr ) i gotujemy makaron do miękkości. Do podsmażonego mięsa dorzucamy paprykę pokrojoną w kosteczkę oraz pomidorki z puszki wraz z zalewą. Chwile dusimy, doprawiamy, pod koniec dodajemy odsączoną kukurydze tak by sie tylko lekko podgrzała.

    Serwujemy z makaronem. Sos pasuje również do ryżu.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Goplane

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *