Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron Izy z serkiem topionym

Składniki:

  • 1 paczka makaronu świderki
  • 1 szklanka mleka
  • 25 dkg szynki drobiowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 serków topionych /trójkąciki/
  • sól, pieprz do smaku
  • majeranek

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Szynkę pokroić w paseczki, czosnek poobierać i przecisnąć przez praskę. W garnku podgrzać mleko, dodać serki i mieszać aż sos będzie jednolity, doprawić do smaku solą , pieprzem i majerankiem. Makaron wyłożyć na talerze, posypać pokrojoną w paseczki szynką i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *