Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron farfalle z szynką i melonem

Składniki:

  • 25 dkg makaronu kokardki
  • 2 łyżki masła
  • 2 grube plastry szynki pokrojone w paski
  • 1 szklanka pokrojonego w kostkę melona bez skóry
  • ½ szklanki mleka
  • ¼ szklanki śmietany
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki lub kolendry
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać masło, dodać szynkę, smażyć przez 2 minuty, dodać pokrojonego melona i po 4 minutach smażenia dodać mleko i śmietanę. Gotować powoli przez dalsze 6 minut. W międzyczasie ugotować makaron wg przepisu producenta, odcedzi ć, przelać wodą, obsączyć. Na talerzach układać makaron, polać przygotowanym sosem, posypać zieleniną i podawać. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *