Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś norweski z ziołami

Składniki:

    • 80 dkg filetów z łososia (dorsza, turbota, sandacza, pstrąga)
    • zestaw ziół, pietruszka, koper, szczypiorek, kolendra
    • pieprz ziarnisty
    • 4 łyżki białego wina
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osuszyć, podzielić na 4 porcje. Przygotować 4 odpowiedni duże, pozwalająca zawinąć porcje ryby, kawałki filii aluminiowej. Każdy nasmarować oliwą. Na przygotowanej folii ułożyć porcje przyprawionego  łososia, przykryć ziołami, polać winem i szczelnie zawinąć w taki sposób aby folia składana była u góry. Nagrzać piekarnik do temperatury 190 stopni C i piec w nim rybę przez około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *