Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś norweski z salsą

Składniki:

    • 1,5 kg filetów z łososia
    • 1 łyżka oleju
    • sól i pieprz
    • 1 szklanka tartej bułki
    • 1/3 szklanki drobno posiekanych orzechów laskowych

    Majonez salsa:

    • 3 dkg drobno pokrojonych suszonych pomidorów
    • ¾ szklanki pikantnego sosu pomidorowego
    • 2 szklanki majonezu
    • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
    • 1 szklanka posiekanych ulubionych ziół


    Sposób przyrządzenia:
    Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C. Filet z łososia przyprawić solą i pieprzem. Natrzeć oliwą. Bułkę wymieszać z posiekanymi orzechami i obtoczyć w tej mieszance filet z łososia. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim na złoty kolor porcje ryby. Wstawić do piekarnika aby rybę dopiec. W międzyczasie dokładnie wymieszać składniki sosu. Upieczoną rybę ułożyć na półmisku i obficie polać przygotowanym sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *