Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś grillowany z ziemniakami

 

Składniki:

    • ½ kg dzwonków z łososia lub innej ryby
    • ½ kg ziemniaków
    • oliwa z oliwek
    • sok z cytryny
    • tarta bułka
    • sól i pieprz

Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry o grubości 5 mm, obgotować przez 5 – 7 minut, odlać wodę, odparować i przyprawić. Łososia pokroić w kawałki zbliżone wielkością do plastrów ziemniaków, skropić sokiem z cytryny, przyprawić. Na aluminiowej tacce układać kawałki ryby na przemian z plastrami ziemniaków, polać oliwą i oprószyć tartą bułką. Piec na dobrze nagrzanym grillu przykryte drugą tacką. Pod koniec pieczenia odkryć. Gotowe ułożyć na półmisku i udekorować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *