Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Faszerowane pomidorki Jacka

Kolejne przepis na faszerowane warzywa. Tym razem pomidory w roli głównej. Aby wykonać ten przepis potrzebujesz: pomidorów, ryżu, mielonego mięsa oraz cebuli i czosnku. 
 

Składniki:

  • 10 małych pomidorów 
  • 100 g mięsa mielonego 
  • 1 woreczek ryżu 
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • kawałek żółtego sera
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • 1 łyżeczka rozmarynu 
  • sól
  • pieprz

Faszerowana papryka Jacka

Sprawdzone i pyszne przepisy Internautów na potrawy z warzyw. Dziś przepis na faszerowaną paprykę Jacka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: papryki, mięsa mielonego, pieczarek i cebuli. 
 

Składniki:

  • 4 papryki
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • kawałek sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Bruschetta Dominika

Szybkie i oryginalne przepisy na potrawy prosto z Włoch. Bruschetta Dominika. Do wykonania tego przepisu będziesz potrzebować: bagietki, pomidorów, oliwek oraz bazylii. 
 

Składniki:

  • 1 bagietka 
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 4 pomidory
  • 8 czarnych oliwek
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • sól
  • pieprz

Faszerowane awokado Magdy

Mix kolorów i smaków. Pyszności , które poleca pychotka.pl. Dziś przepis na faszerowane awokado Magdy. Lista zakupów: awokado, krewetki, majonez, sok z cytryny oraz czosnek. 
 

Składniki:

  • 2 owoce awokado 
  • 10 krewetek koktajlowych 
  • 2 łyżki majonezu 
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • ½ cytryny
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz

Fasolka szparagowa z marchewką Ryśka

Szybkie i oryginalne przepisy na warzywa.  Fasolka szparagowa z marchewką Ryśka to nasza dzisiejsza pozycja. Do wykonania tego przepisu oprócz marchewki i fasolki potrzebujesz: masła, soku z cytryny i przypraw. 
 

Składniki:

  • 20 dag marchewki
  • 20 dag fasolki szparagowej
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • cukier
  • sok z cytryny