Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowana papryka Jacka

Sprawdzone i pyszne przepisy Internautów na potrawy z warzyw. Dziś przepis na faszerowaną paprykę Jacka. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: papryki, mięsa mielonego, pieczarek i cebuli. 
 

Składniki:

  • 4 papryki
  • 20 dag mięsa mielonego
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku 
  • kawałek sera żółtego
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Papryki dokładnie oczyścić.
    Przekroić je na połówki i delikatnie wydrążyć gniazdo nasienne.
    Następnie obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    Wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Gdy lekko się przesmażą dodać mięso mielone.
    Trzymać na ogniu, aż mięso się przesmaży.
    W połowie smażenia dorzucić jeszcze obrane pieczarki pokrojone na małe kawałki.
    Na koniec doprawić całość do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstały farsz przełożyć do papryki.
    Posypać całość starty żółtym serem.
    Ułożyć na blasze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i zapiekać około 30 minut.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *