Składniki:
- 2 owoce awokado
- 10 krewetek koktajlowych
- 2 łyżki majonezu
- ½ pęczka natki pietruszki
- ½ cytryny
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Awokado dokładnie umyć.Przekroić na pół, usunąć pestkę i delikatnie wydrążyć miąższ.Miąższ pokroić w kostkę i skropić go sokiem z cytryny.Następnie krewetki wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek i przesmażyć.Wówczas przełożyć je do awokado.Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.Na koniec dodać jeszcze majonez oraz sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.Całość dokładnie wymieszać i wypełnić połówki awokado.
Liczba porcji: 4