Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowane awokado Magdy

Mix kolorów i smaków. Pyszności , które poleca pychotka.pl. Dziś przepis na faszerowane awokado Magdy. Lista zakupów: awokado, krewetki, majonez, sok z cytryny oraz czosnek. 
 

Składniki:

  • 2 owoce awokado 
  • 10 krewetek koktajlowych 
  • 2 łyżki majonezu 
  • ½ pęczka natki pietruszki 
  • ½ cytryny
  • ½ łyżeczki ostrej papryki 
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek 
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Awokado dokładnie umyć.
    Przekroić na pół, usunąć pestkę i delikatnie wydrążyć miąższ.
    Miąższ pokroić w kostkę i skropić go sokiem z cytryny.
    Następnie krewetki wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek i przesmażyć.
    Wówczas przełożyć je do awokado.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę oraz drobno posiekaną natkę pietruszki.
    Na koniec dodać jeszcze majonez oraz sól, pieprz i ostrą paprykę do smaku.
    Całość dokładnie wymieszać i wypełnić połówki awokado. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *