Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Listy

Kalmary przepisu Romka

Pyszności na rodzinne spotkania. Znakomity przepis na kalmary. Aby go wykonać oprócz kalmar potrzebujesz: oliwy z oliwek, soku z cytryny, czosnku i natki pietruszki.   
 

Składniki:

  • 1 kg kalmarów
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilii
  • 2 łyżki soku z cytryny 
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Pstrągi z grilla Iwony

Przez żołądek do serca. Pyszne grillowane ryby. Dziś pstrąg w roli głównej. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: pstrągów, masła, natki pietruszki i soku z cytryny.   
 

Składniki:

  • 4 pstrągi tęczowe
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki masła 
  • 1 cytryna
  • sól
  • pieprz 
 

Sałatka ze śledzi i buraków Moniki

Dla miłośników sałatek. Zbiór znakomitych przepisów. Sałatka ze śledzi i buraków Moniki to nasza dzisiejsza pozycja. Lista zakupów: filety śledziowe, buraki, ogórki kiszone, jabłko i ziemniak. 
 

Składniki:

  • 300 g filetów śledziowych
  • 1 szkl mleka
  • 300 g buraków marynowanych w occie
  • 1 ziemniak
  • 2 ogórki kiszone 
  • 1 jabłko 
  • ½ puszki zielonego groszku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
 

Sałatka śledziowa Kornelii

Mix kolorów i smaków. Pyszności, które poleca pychotka.pl. Dziś przepis na sałatkę śledziową Kornelii. Lista zakupów: filety śledziowe, czerwona cebula, koperek i ogórek kiszony. 
 

Składniki:

  • 2 filety śledziowe 
  • kilka liści sałaty
  • 1 czerwona cebula
  • sok z ½ cytryny
  • 2 ogórki kiszone
  • ½ czerwonej papryki 
  • 1 pęczek koperku
  • ½ puszki kukurydzy 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
 

Ryba w panierce Wandy

Pyszne i sprawdzone przepisy na potrawy z ryb. Dziś przepis na rybę w panierce Wandy. Do wykonania tego przepisu potrzebujesz: filetów rybnych, bułki tartej, jajek oraz oleju do smażenia. 
 

Składniki:

  • 1 duży filet ryby
  • 1 szkl bułki tartej
  • ½ szkl mąki
  • 2 jaka
  • posiekana natka koperku
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • ½  cytryny
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól