Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lemoniada Ilony

Składniki:

  • dowolne mięso (wołowina, wieprzowina) 1/2 kg
  • słoniny lub boczku 20 dag
  • mleka 1 l
  • bułki 2 sztuki
  • jajka 3 sztuki
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Bułkę należy moczyć w mleku przez kilka minut do momentu, aż mleko
    wsiąknie, następnie odcisnąć ją i zmielić w maszynce do mięsa razem z
    mięsem i słoniną. Tak przygotowaną masę mięsną należy trochę posolić,
    popieprzyć i wymieszać z jajkami, a następnie bardzo dobrze wyrobić
    rękami. Z tak powstałem masy należy formować niewielkie pulpeciki i
    gotować je przez około 20 minut w wodzie( do momentu wypłynięcia).

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *