Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z rabarbarem

Składniki:

  • 3 łodygi malinowego rabarbaru
  • ½ szkl soku malinowego
  • ½ szkl. cukru
  • kawałek skórki pomarańczowej
  • goździk
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 1 szkl. kaszy manny
  • 1 szkl. śmietanki kremowej

    Sposób wykonania:
    Litr wody zagotować z dodatkiem goździka i skórki pomarańczowej.
    Wówczas dodać rabarbar pokrojony na kawałki  oraz sok malinowy.
    Trzymać na ogniu aż całość lekko się rozgotuje, wówczas cały czas mieszając dodawać stopniowo kasze mannę.
    Gotować do miękkości kaszy.
    Wyjąć goździki  oraz skórkę pomarańczową a krem przelać do małych kokilek.
    Udekorować bitą śmietaną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *