Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto na herbatnikach z pianą

Składniki:

  • 1 l musu jabłkowego
  • ½ szkl. rodzynek
  • ½ łyżeczek mielonego cynamonu
  • 1/2 łyżeczki zmiażdżonych goździków
  • herbatniki
  • 1/2szkl. białek
  • ½ szkl. cukru pudru
  • masło do formy

    Sposób wykonania:

    1. Do musu jabłkowego dodać rodzynki, cynamon oraz goździki.
      Następnie formę wysmarować tłuszczem i na dnie ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego.
      Wyłożyć na nich jabłkowy mus.
      Natomiast białka ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i wyłożyć na musie.
      Wstawić do piekarnika rozgrzaneg0o do 150 stopni i piec około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *