Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Legumina z kaszy i białego sera

Składniki:

  • 4 jajka
  • żółtko
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1szkl. tłustego zmielonego białego sera
  • ½ szkl. kwaśnej śmietany
  • ½ szkl. kaszy kukurydzianej
  • 2 łyżeczki skórki z cytryny
  • sok malinowy
  • tłuszcz do formy

    Sposób wykonania:
    Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo ser, kaszę, śmietankę oraz skórkę z cytryny.
    Gdy składniki się połączą odstawić na 40 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem cukru.
    Całość delikatnie połączyć i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piec około 1 godzinę.
    Przed podaniem polać sokiem malinowym.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *