Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łazanki z oliwkami*

Składniki:

  • 20 dag makaronu typu łazanki
  • serek typu camembert
  • 15 dag marynowanych pieczarek
  • 15 dag zielonych oliwek nadziewanych czerwoną papryką
  • 2 łyżki keczupu
  • sól
  • szczypiorek (wystarczy pół pęczka)


Sposób wykonania:

Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzić. Kiedy jest jeszcze ciepły wymieszać go z keczupem. Pieczarki pokroić w plasterki, serek w kostkę, a szczypiorek wcześniej umyty i osuszony grubo posiekać. Makaron wyłożyć na talerz, ułożyć na nim ser. pieczarki i oliwki. Oliwki można przekroić na pół, w zależności od potrzeb. Całość posypać szczypiorkiem.
Przepis nadesłany na konkurs "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" przez Katarzynę Walas.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *