Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Lasagne z patisonów

Składniki:

  • 4-5 niewielkich patisonów
  • oliwa z oliwek
  • koncentrat pomidorowy
  • zioła: ząbek czosnku, bazylia, oregano, słodka papryka
  • 300-400g. żółtego sera
  • 4-5 pomidorów

    Sposób wykonania:
    Patisony kroimy w cienkie plasterki (młodych nie obierać) i obsmażamy chwilę na oliwie. Z koncentratu i ziół robimy sos. Ser kroimy w plastry lub ścieramy na tarce. Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: patisony, pomidory, ser do wyczerpania składników. Całość polewamy sosem i wstawiamy do piekarnika na około 40 minut.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez agnieszka.92

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *