Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kwaśnica na baraninie

 

Składniki:

  • 1 kg baraniny
  • ¼ kg kapusty kiszonej
  • 6 grzybów suszonych
  • 6 ziemniaków
  • cebula
  • ziele angielskie
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso ugotować po czym go odcedzić , usunąć kości i podzielić na mniejsze porcję.
    Do wywaru z gotowania mięsa wrzucić pokrojoną w półplasterki cebulę, poszatkowaną kapustę oraz przyprawy.
    Całość doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości kapusty.
    W miedzy czasie obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie.
    Grzyby również ugotować ale w osobnym garnku po czym je odcedzić i pokroić na plasterki.
    Gdy kapusta będzie miękka dodać do niej grzyby razem z woda której się gotowały, mięso oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Całość wymieszać i doprawić.

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *