Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurcze w piwie z rodzynkami

Składniki:

  • 1 kurczak
  • 8 łyżek masła
  • 2 cebule
  • 0,5 szkl piwa pilzneńskiego
  • 1 bułka
  • 30 g rodzynek
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle po czym włożyć do niej kurczaka pokrojonego na porcję i delikatnie go obsmażyć.
Wówczas oprószyć go solą oraz pieprzem i podlać odrobiną wody i dusić do miękkości kurczaka.
Miękkiego kurczaka wyjąć a do sosu dodać namoczoną w piwie bułkę i przez chwilę gotujemy.
Całość przecedzić , dodać rodzynki  oraz kurczaka.
Ostatni raz zagotować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *