Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z czerwoną papryką i groszkiem

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • ¼ łyżeczki sproszkowanej papryki
  • łyżka oleju
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki suszonego rozmarynu
  • puszka pomidorów
  • 300 g mrożonego groszku
  • ugotowany ryż

Sposób wykonania:
Kurczaka oprószyć solą, pieprzem oraz paprykę po czym obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
Następnie przełożyć kurczaka do naczynia żaroodpornego.
Natomiast posiekaną cebulę wymieszać z papryką, czosnkiem, rozmarynem i pomidorami.
Powstałą mieszankę rozłożyć na kurczaku.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem około 45 minut.
Na 15 minut przed końcem duszenia dorzucić jeszcze groszek.
Podawać z ugotowanym ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *