Składniki:
- cebula
- kurczak
- 300 g przecieru pomidorowego
- 10 dag pieczarek
- łyżeczka soli
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka oregano
- ½ łyżeczki nasion selera
- liść laurowy
- ½ szkl wody
- ugotowany gorący makaron spaghetti
Sposób wykonania:
Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem rozłożyć cebulę pokrojona w plasterki.
Na cebuli rozłożyć kawałki kurczaka.
Następnie do miseczki wlać przecier pomidorowy.
Dodać plasterki pieczarek, zmiażdżony czosnek, sól, oregano, nasiona selera, liśc laurowy.
Całość dokładnie wymieszać i dolać ½ szkl wody.
Powstałym sosem zalać kurczaka.
Gotować na małym ogniu do miękkości kurczaka około godziny.
Podawać z ugotowanym makaronem.