Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak po węgiersku

Składniki:

    • 4 piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
    • 2/3 szklanki śmietany
    • 20 dkg cebulek szalotka pokrojonej w piórka
    • 3 rozgniecione ząbki czosnku
    • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    • 1 łyżka oleju
    • 1 łyżka masła
    • sól i pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    w dużym rondlu rozgrzać masło i olej, dodać szalotki, zeszklić. Dodać kurczaka i dusić razem do momentu aż mięso zacznie się rumienić. Dodać czosnek, paprykę, dusić razem uważając aby potrawa się nie przypaliła. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wlać śmietanę chwilę razem dusić. Podawać z kopytkami, makaronem itp z dodatkiem sałatek.

1 comment for “Kurczak po węgiersku

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *