Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak pieczony w całości Danuty

Przepis na kurczaka, który zawsze się udaje. Wypróbuj przepis Danuty na soczystego kurczaka. Przepis zawiera: kurczaka, czosnek, cytrynę i kurkumę. 
 

Składniki:

  • 1,5 kg kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cytryna
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl wody
 

Sposób wykonania:

  1. Kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie z cytryny wycisnąć sok.
    Dodać do niego oliwę z oliwek, wymieszać.
    Wrzucić obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Dodać jeszcze słodką, ostrą paprykę oraz kurkumę.
    Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć kurczaka z zewnątrz i wewnątrz.
    Odstawić kurczaka na kilka godzin, aby dobrze się zamarynował.
    Po tym czasie przełożyć mięso do brytfanny.
    Podlać go wodą i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 1,5 godziny.
    W trakcie pieczenia polewać kurczaka wytworzonym podczas pieczenia sosem, aby mięso było soczyste.
     
     
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *