Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kruszon z kawałkami gruszki i pomarańcza

Składniki:

  • 500 g wiśni
  • 2 gruszki
  • 1 pomarańcza
  • 40 ml likieru wiśniowego
  • sok z pomarańczy
  • 1 łyżka cukru
  • ½ laski cynamonu
  • 2 butelki różowego wina
  • 1 butelka wina musującego

Sposób wykonania:

  1. Wiśnie wydrylować, obrane pomarańcze i gruszki pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie dodać do nich likier i sok pomarańczowy oraz cynamon.
    Wlać jeszcze różowe wina i pod przykryciem wstawić do lodówki.
    Gdy dobrze się schłodzi wlać jeszcze musujące wino a wyjąć laskę cynamonu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *